2020. március 4-án a román kupa negyeddöntőjében idegenben játszott a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapata a FC Petrolul Ploiești együttesénél, amikor mérkőzés közben olyan súlyos magyarellenes rigmusok hangzottak a hazai csapat lelátóiról, hogy a mérkőzést félbe kellett szakítani tíz percre. A Sepsi OSK csapatát több mint 100 háromszéki szurkoló is elkísérte a kiszállásra, akik szintén a xenofób skandálások célpontjaivá váltak.

A hazai pályán játszó csapat szurkolói Magyarország-ellenes obszcén bekiabálásokkal hívták fel magukra a figyelmet, „bozgoroztak” (hazátlan), és a „Kifele a magyarokkal az országból” rigmus is felcsendült, illetve öngyújtókat és pénzérméket dobáltak Niczuly Roland OSK-s játékos irányába. A mérkőzés teljes ideje alatt alig volt néhány perc, amikor a saját csapatuknak szurkoltak a házigazdák és nem a magyarokat szidták és alázták. Iulian Călin játékvezető a 89. percben a xenofób bekiabálások miatt a mérkőzést félbeszakította, az öltözőbe parancsolta a csapatokat, majd a tíz perces kényszerszünet után lejátszották a mérkőzést.

Az eset kapcsán a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, illetve levelet intézett a Román Labdarugó-Szövetséghez (FRF).

Kommentek