În data de 4 martie 2020 s-a desfășurat meciul dintre echipa Sepsi OSK și echipa gazdă, FC Petrolul Ploiești cu ocazia sferturilor de finală ale Cupei României. În timpul derulării partidei de fotbal, comportamentul antimaghiar al suporterilor echipei gazdă a fost atât de intens și grav, încât meciul a fost întrerupt pentru zece minute.


Pe lângă echipa Sepsi OSK s-au aflat în deplasare și 100 de fani ai echipei. Suporterii echipei gazdă au ieșit în evidență prin scandările obscene împotriva Ungariei și prin lozinca bine-cunoscută “Afară, afară cu ungurii din țară!”, care a răsunat de mai multe ori în tribună. Comportamentul antimaghiar a fost atât de grav, încât fanii echipei FC Petrolul Ploiești i-au numit pe maghiari bozgori, și au aruncat cu brichetă și monede către portarul echipei Sepsi OSK, Niczuly Roland.

Pe tot parcursul partidei de fotbal au fost doar câteva minute, când suporterii echipei gazdă și-au susținut echipa, și nu au scandat împotriva maghiarilor. În minutul 89, arbitrul Iulian Călin a fost nevoit să întrerupă meciul pentru zece minute din cauza scandărilor xenofobe contra maghiarilor și a trimis echipele la vestiare.

Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare “Mikó Imre” a depus plângere în cauză la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării și Federația Română de Fotbal, în care solicită sancționarea echipei gazdă.

Kommentek