A Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) először 2016-ban kérte a bíróságtól, hogy kötelezze a polgármestert az épületet megnevező magyar nyelvű felirat eltávolítására az épület homlokzatáról.

Az ügyben 2016. szeptember 20-án hozott jogerős ítéletet a Hargita Megyei Törvényszék, amely arra kötelezte a polgármestert, hogy vegye le a magyar nyelvű feliratot. Azzal indokolta a döntését, hogy a homlokzaton szereplő “Községháza” román megfelelője nem a “Primăria”, hanem a “Casa Comunală”. A feliratot levették, viszont 2017-ben úgy helyezték vissza, hogy a “Primăria” szó helyett már “Casa Comunală” szerepelt a “Községháza” mellett.

Ezután perelte be újra a magyarellenes blogger által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) a polgármestert, jogerős bírósági ítélet végrehajtásának megtagadása miatt. A marosvásárhelyi táblabíróság hétfői ítélete szerint, Katona Mihálynak a bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget, azaz 416 lejt kell kifizetnie 2016. október 21-től számítva minden egyes napért, ami „Községháza” felirat eltávolításáig eltelik. A bíróság arra is kötelezte a polgármestert, hogy szintén 2016. október 21-től számítva napi 100 lej késedelmi díjat fizessen a panaszosnak, azaz Dan Tanasă egyesületének mindaddig, amíg a magyar felirat le nem kerül a községházáról.

Kommentek