În urma declarației de presă susținută în data de 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis a accentuat pericolul prezent din cauza virusului SARS-COV-2 și necesitatea unor măsuri și sancțiuni stricte, astfel, într-un mod grosolan a acuzat UDMR împreună cu PSD pentru provocarea crizei de sănătate.

Reprezentantul statului este recidivist în comportamentul său antimaghiar, deoarece a exemplificat din nou cu problema Statutului de Autonomie al Ținutului Secuiesc, astfel afirmațiile sale sunt deosebit de serioase și grave.

În opinia lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, Klaus Iohannis “Iohannis este precum un robot, face același lucru din martie până acum:  instigă la ură, fără a fi echidistant. Văd în fața mea un președinte malițios, al cărui gânduri se  concernează asupra măreției guvernării, și asupra faptului de a da vina pe altcineva. Președintele caută vinovați și responsabili, arătând cu degetul spre opoziție, spre Autonomia Ținutului Secuiesc – de a doua oară. De parcă în afară de el, toată lumea răspândește virusul și el ar fi singurul care ar trebui să combată virusul”.

Kommentek