Fără să forțeze, Sepsi și-a asigurat biletele pentru semifinalele Cupei după o victorie la limită în fața Petrolului, golul lui Dumiter aducând covăsnenilor cea mai mare performanță din istoria clubului în competiția KO.

La Ploiești, Petrolul, singura reprezentantă a eșalonului secund rămasă în cursă, a încercat în van să treacă în semifinalele competiției. Trupa prahoveană abia respiră spre promovare în L2, bătălia din Cupă a fost o piatră greu de dus în spinare în fața unui adversar care s-a încordat numai cât a fost nevoie pentru a-și asigura calificarea.

Chiar dacă „lupii” au bifat prima mare ocazie a jocului, cu un gol turcesc semnat de Șaim în minutul 14, Sepsi a fost, per total, la controlul partidei și a beneficiat și de șansa de a-și găsi marcatorul în urma unei schimbări forțate. Safranko s-a accidentat chiar în debutul partidei, Andrei Dumiter l-a înlocuit încă din primul sfert de ceas, devenind apoi eroul zilei.

La al doilea său meci oficial la covăsneni, a izbutit să deschidă scorul (35) după o centrare de la Carnat, profitând și de marcajul relaxat al lui Bărboianu.

De la ploieșteni, Șaim a fost singurul care a ieșit în evidență, cu apariții periculoase la finalizare, dar n-a găsit soluția fericită.

Costel Enache a căutat, după pauză, să schimbe balanța cu Hamza și Deac în locul lui Arnăutu și Marinescu, dar mișcarea n-a reușit. Sepsi și-a păstrat superioritatea, s-a aflat la un pas de un 2-0 relaxat la un lob al lui Ștefănescu (77), însă s-a mulțumit să temporizeze și să țină în final hățurile unei întâlniri care aduce cea mai mare performanță din Cupă pentru echipa din Sf. Gheorghe.

Scandările xenofobe au blocat meciul

Finalul partidei de la Ploiești a fost unul tensionat. „Centralul” Iulian Călin a oprit jocul aproape zece minute când se scurseseră deja 88 de minute din timpul regulamentar, motivul fiind repetatele scandări xenofobe din partea fanilor Petrolului. Arbitrul argeșean a trimis jucătorii la vestiare, le-a pus în vedere organizatorilor că va opri definitiv meciul dacă va continua atitudinea suporterilor prahoveni. Până la urmă, a dus jocul la bun sfârșit.

(Sursă: gsp.ro)

Kommentek