După cum se știe, săptămâna trecută, în mai multe orașe din țară s-au organizat proteste împotriva măsurilor epidemiologice, acestea au fost coordonate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). O mulțime de aproape 400 de persoane s-a adunat și în centrul orașului Pitești luni după-amiază pentru a protesta împotriva restricției de circulație, a obligației de a purta mască, și pentru a cere libertate.

În prima parte al protestului, mulțimea a protestat împotriva restricțiilor și au strigat „Libertate!” și „Jos Guvernul!”, pe când în a doua jumătate al protestului, cei adunați au început să cânte lozinci xenofobe. S-a scandat cunoscuta frază „Afară, afară cu ungurii din țară!” de către participanți. Este inexplicabil, cum mulțimea adunată a dat vina pe unguri și pentru situația epidemiologică actuală și a profitat de ocazie pentru a incita la ură împotriva maghiarilor.

Benkő Erika, directorul Asociației pentru Protecția Drepturilor Minoritare “Mikó Imre” a precizat: “este foarte îngrijorător faptul că se aud astfel de declarații antimaghiare la proteste organizate de către un partid parlamentar și că se caută vinovați, pe timp de criză epidemiologică, în așa fel încât să fie cât mai accentuată sentimentul antimaghiar în discursurile participanților la proteste.

Kommentek