Jogi útra tereli Antal Árpád a prefektúra által a városban kitűzött magyar zászlókért kirótt bírságot. Sepsiszentgyörgy polgármestere online sajtótájékoztatón mondta el csütörtökön, hogy megfellebbezi a bírságot, ám a jelenlegi koronavírus-fertőzés fenyegetettségben nem ez a prioritás. Megfellebbezi Antal Árpád a zászlóbírságot, de most nem ez a prioritás.

„Szomorú, hogy a prefektusnak ebben a helyzetben van ideje zászlókat számolni a városban, mintha minden más probléma meg lenne oldva Kovászna megyében‟ – mondta Antal Árpád. Rámutatott, a bírság jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a prefektus összeszámolta a Sepsiszentgyörgyön március 15-re kitűzött zászlókat, összesen 32-t, mivel ezek mellé nem volt kifüggesztve a román zászló, ötezer lejes bírságot szabott ki.

Ugyanakkor számba vette, hogy a városban más piros-fehér-zöld szimbólumok is voltak, és ezeket nem számolta ugyan össze, de úgy értékelte, ezek mellett is ott kellett volna lobogjon a román zászló, és újabb ötezer lej bírságot rótt ki, tehát összesen tízezer lejre büntette a polgármestert. Antal Árpád rámutatott, a prefektusnak volt ideje a zászlókat számolni, ám a büntető jegyzőkönyvet hibásan állította ki, olyan elemi tévedések csúsztak be, hogy az elöljáró az 1975-ös esztendő 50. hónapján és 810. napján született.

Amint arról beszámoltunk, Iulian Todor Kovászna megyei prefektus személyes hangvételű közleményben adta hírül, hogy a zászlók miatt megbírságolta a polgármestert, olyanokat írt, hogy „mélységesen csalódott‟, és hogy „más érdekek állnak a háttérben‟.

(Forrás: szekelyhon.ro)

Kommentek