Dan Tanasă ennek apropóján fejtette ki: szerinte Orbán Viktor ideológiai és politikai célokra használja fel a focit Erdélyben, amit a román labdarúgó-szövetségnek nem kellene hagynia.

A magyarellenes AUR egyik legmagyarellenesebb képviselője, Dan Tanasă nemcsak a székelyföldi önkormányzatok hétköznapjait követi kitüntetett figyelemmel, rajta tartja a kezét a magyar kormánypénzekből újjáéledő sportélet ütőerén is, így nem kerülte el a figyelmét, hogy cserélődött az FK Csíkszereda logóján a felirat.

Ennek apropóján fejtette ki véleményét arról, hogy Magyarország kormánya – a sörhöz és csipszhez hasonlóan – ideológiai és politikai célokra használja fel az futballt Erdélyben, nevezetesen arra, hogy az Orbán Viktor, Kelemen Hunor vagy Tőkés László álmait, „az úgynevezett Székelyföld” területi autonómiáját és Nagy-Magyarország ideológiáját propagálja.

Dan Tanasă logikája szerint a törekvés bizonyítéka, hogy Székelyföld neve magyarul szerepel a magyar kormány által támogatott FK Csíkszereda logóján. Miért tolerálja a román labdarúgó-szövetség a politikai eszközöket szolgáló csapatokat? Hogyan engedheti, hogy ne az állam nyelvét használják a bajnokságban szereplő csapatok nevükben vagy a logójukban? – sorolja a kifogásait a képviselő.

Korábban az embléma kétnyelvű volt, felül szerepelt Futball Klub Csíkszereda, alul a Futball Klub Miercurea-Ciuc felirat, a június óta használt verzión viszont Székelyföld Labdarúgó Akadémia felirat szerepel alul.

(Forrás: főtér.ro)

Kommentek