A háromszéki focicsapat így is történelmet írt a Román Kupában. Emlékezetes mérkőzést játszott a Román Kupa negyeddöntőjében a Sepsi OSK szerdán délután Ploieşti-en, a helyi Petrolul vendégeként. Egyrészt amiatt, mert az egygólos győzelmével a háromszéki focicsapat bejutott az elődöntőbe – a klub fennállása óta először –, a mérkőzésre azonban főleg a botrányos befejezése miatt fogunk emlékezni.

A Gazeta Sporturilor tudósítása szerint a 89. percben a házigazdák szurkolótábora rázendített a szokásos „Ki a magyarokkal az országból!‟ rigmusra, Iulian Călin azonban megállította a mérkőzést, és beküldte az öltözőbe a csapatokat.

A játék tíz percig állt, míg a szervezők rávették a szurkolótábort, hogy hagyja abba a magyarellenes, uszító skandálást. A mérkőzés egyetlen gólját egyébként a szentgyörgyi Andrei Dumiter lőtte a 35. percben.

A magyarellenes rigmusok egyébként rendszeresek a román stadionokban – az UEFA bünteti is rendszeresen a román szövetséget a szurkolók viselkedése miatt –, arra azonban ritkán kerül sor, hogy xenofób skandálás miatt megállítsák a mérkőzést.

(Forrás: foter.ro)

Kommentek