Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de distrugere, după ce persoane necunoscute au acoperit cu vopsea neagră partea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere, aflate la intrarea în câteva localităţi din judeţ.

 Un bărbat din Bacău a fost prins de poliţiştii harghiteni după ce a vopsit cu negru mai multe indicatoare rutiere din județul Harghita. Poliţiştii au găsit în mașina acestuia un spray cu vopsea. El riscă până la 2 ani închisoare.

Poliţiştii harghiteni au anunțat că au identificat un bărbat de 30 de ani din judeţul Bacău, bănuit că a vopsit cu negru mai multe porțiuni ale unor indicatoare rutiere aflate la intrarea în 4 localități din județul Harghita, una urbană și două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum și una de la intrare în orașul reședință, Miercurea Ciuc.

Poliţiştii au identificat şi mașina folosită de bărbat, în interiorul căreia a fost descoperit un spray cu vopsea de culoare neagră.

Băcăuanul a recunoscut că a vopsit mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita, dar şi din judeţul Mureş, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare, precizează Mediafax.


Reprezentanţii biroului de presă al instituţiei au afirmat că, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, „persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în patru localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”.

„Poliţiştii harghiteni desfăşoară cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că va depune plângere pentru distrugere.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a cerut tragerea la răspundere a autorilor, susţinând că este vorba de o provocare împotriva comunităţii maghiare.

„Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte (sâmbătă spre duminică – n.r.) la Odorheiu Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurime, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliţie. Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii”, a scris Hegedüs Csilla, pe Facebook.

Totodată, senatorul UDMR din Odorheiu Secuiesc, Antal Lóránt, a scris, tot pe Facebook, că „este ruşinos că începem aşa 2020!” şi a cerut oficial identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a vinovaţilor.

(Sursa: digi24.ro)

Kommentek