A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat ezúttal is az összes illetékes romániai fórumhoz fordult a sportlelátókon tapasztalt intenzív magyarellenes magatartás miatt – tette közzé Facebook-oldalán a szervezet.

Benkő Erika, a szolgálat vezetője arra is kitér, hogy ismételten felkérték a Román Labdarúgó Szövetséget, hogy érdemben tegyenek annak érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Emlékezetet, hogy tavaly amikor az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) jelezték a romániai fociban uralkodó folyamatos gyűlöletbeszédet, azt válaszolták, hogy mindez nem tartozik a hatáskörükbe. Okulva a tavalyi tapasztalatból, idén arra hívták fel az UEFA figyelmét, hogy a Román Labdarúgó Szövetség nem tesz érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a székelyföldi csapatok, köztük a Sepsi OSK, civilizált körülmények között játszhasson, anélkül, hogy folyamatosan idegengyűlölő incidenseknek legyen kitéve.

Levelükben hangsúlyozzák, hogy mindannyiunk feladata a sport tisztaságának védelme, arra kérték az európai szövetséget, erre a kötelezettségre emlékeztessék a Román Labdarúgó Szövetséget is, akiknek ilyen kérdésekben pártatlannak és objektívnek kellene lenniük.

Mint ismeretes, a Kolozsváron hétfőn lezajlott Kolozsvári Universitatea és Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK közötti mérkőzésen a hazai csapat szurkolói magyarellenes megnyilvánulásokkal provokáltak.

(Forrás: szekelyhon.ro; fotó: U Cluj Fans/Facebook)

Kommentek