A Kovászna Megyei Rendőrség hivatalból nyomozást indított – egyelőre ismeretlen tettes ellen –, miután lemázolták a megyetáblák magyar feliratát a 11-es országúton, Kökös határában. Az eset összefügg a Farul Constanța focicsapat vasárnapi sepsiszentgyörgyi kiszállásával, amikor a házigazda Sepsi OSK 1-0-ra legyőzte a tengerparti csapatot.

A konstancai focicsapatot elkísérő szurkolók már a Sepsi OSK arénához való érkezésükkor obszcén gesztusokat tettek és magyarellenes rigmusokat skandáltak. Feltehetően a megyetáblák magyar feliratainak lemázolása is hozzájuk köthető, hiszen a „Peluza Marina – Farul” szurkolói csoport Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amelyben többek között a Kovászna megye tábla látható, amint a magyar felirat fekete festékkel van lefújva.

Az ügyben megszólalt Ráduly István Kovászna megyei prefektus is, aki hatékonyságot és szakmaiságot vár el az ügyben nyomozó rendőröktől és leszögezte, hogy nem tolerálja a provokációt. A háromszéki prefektus arra kéri a Kovászna megyén átutazókat, hogy tartózkodjanak az ehhez hasonló gesztusoktól.

(Forrás: maszol.ro/fotó: maszol.ro/Peluza Marină-Farul Facebook)

Kommentek