Consiliul Naţional al Audiovizualului a reacționat negativ cu privire la informațiile difuzate în emisiunea lui Octavian Hoandră de la Realitatea Plus, referitoare la aşa-zisele retrocedări ale unor proprietăţi din România către urmaşii „grofilor”. Amenda este usturătoare.

Postul de televiziune Realitatea Plus a fost sancţionat, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului – CNA cu o amendă de 10.000 de lei, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale în domeniul informării corecte a publicului prin vehicularea unor informaţii referitoare la aşa-zisa „luare în posesie a Transilvaniei”.

Decizia, aprobată în unanimitate de membrii CNA prezenţi, a fost propusă de Orsolya-Eva Borsos, care a afirmat că, în emisiunea „Realitatea românească”, difuzată pe 17 ianuarie, Realitatea Plus a încălcat articolul 64, alin. 1 lit. a şi b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Potrivit CNA, în cadrul emisiunii, moderată de Octavian Hoandră, s-au vehiculat informaţii referitoare la aşa-zisele retrocedări ale unor proprietăţi din România către urmaşii „grofilor” din Transilvania sau către „criminali de război care au participat la masacrele din Transilvania de Nord”, iar, în opinia participanţilor, la baza cerinţelor de retrocedare ar fi, de fapt, dorinţa Ungariei de a dobândi Transilvania.

(Sursă: capital.ro)

Kommentek