Közleményt adott ki a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetősége, amelyben elítéli az együttes legutóbbi mérkőzésen tapasztalt magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulásokat, és emiatt az illetékesek intézkedéseit várja.

„A Sepsi OSK vezetői és szurkolói mélységes csalódással vették tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulások. A Bukaresti Dinamót elkísérők drukkerek egy része minden korábbi esetet felülmúlóan gyalázkodtak, emberi és nemzeti méltóságukban megalázva a Sepsi OSK-hoz tartozó embereket. Valamennyi arra hivatott fórumon és a nyilvánosság előtt is tiltakozunk a történések ellen, és az eddigieknél jóval határozottabb fellépést sürgetünk az illetékes szervektől a hasonló megnyilvánulások visszaszorítása érdekében – írják a klub közleményében.

Kiemelik, hogy a szombat esti Sepsi OSK–Dinamo mérkőzést megelőző technikai ülésen a klub sportigazgatója, Bokor János többször is felhívta Aron Huzu játékvezetői megfigyelő, Ionuț Coza negyedik játékvezető és Cătălin Popa, a Labdarúgó Liga küldöttének figyelmét a várható atrocitásokra.

Bokor azt kérte, hogy bármilyen hasonló esemény alkalmával érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. „A tévéközvetítések révén is egyértelmű nyilvánosságot kapó gyalázkodó skandálások és feliratok megjelenése ellenére sem a játékvezető, sem a megfigyelő nem tartotta indokoltnak a mérkőzés megszakítását. Kérjük, hogy a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) mindezek ismeretében elemezze a történteket, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket. Állásfoglalásunkat eljuttatjuk valamennyi illetékes testülethez és a sajtó képviselőihez – áll a közleményben.

Az ominózus mérkőzést a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 23. fordulójában rendezték, és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Bukaresti Dinamótól. Amúgy nem ez az első eset, hogy a Dinamo drukkerei botrányt okoztak Sepsiszentgyörgyön. Az előző bajnokság alsóházi rájátszásának 7. fordulójában rendezett találkozó végén egy fővárosi szurkoló egy magyar zászlót letépve rohant be a pályára, társait pedig könnygázzal kellett megfékezni.

(Forrás: szekelyhon.ro)

Kommentek